Predstavljena šesta generacija talenata

Šestu godinu za redom Coca-Cola daje dobar primer ostalim kompanijama u Srbiji kako treba ulagati u mlade, talentovane ljude. Na sebi svojstven način, organizovanjem različitih aktivnosti i finansijskom podrškom u periodu od 2 godine, daje mogućnost studentima da steknu praktična znanja koja se teško stiču kroz klasičan sistem obrazovanja.

Ove godine priliku da se upoznaju sa najboljim praksama kompanije i da kroz bogat mentorski program steknu znanje i praktično iskustvo, dobilo je sedam studenata Beogradskog Univerziteta, Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Nišu.

Zainteresovanost za ovim konkursom raste iz godine u godinu. Tako se na ovogodišnji konkurs prijavilo 232. studenta i to 166 sa Beogradskog univerziteta,
45 iz Novog Sada i 21 student iz Niša, koji su zadovoljavali uslove konkursa i ušli u prvi krug selekcije. Među njima najviše onih sa Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Fakulteta tehničkih nauka, kao i Filozofskog fakulteta.

Nakon završenog prvog kruga selekcije, svaki od studenata je prošlo procenu kompetencije kroz pojedinačne i grupne vežbe i završni intervju. Izabrano je sedam studenata koji imaju potencijale da postanu vrhunski menadžeri.

Oni će u naredne dve godine pohađati seminare i profesionalne treninge koje im obezbeđuje kompanija, radiće na realnim projektima iz redovnog
poslovnog plana uz nadzor mentora, tačnije zaposlenih koji su vrhunski menadžeri. Studenti će biti raspoređeni po odgovarajućim sektorima kompanije, spram njihovog obrazovnog profila.

Kako iz kompanije Coca – Cola Hellenic kažu, programom „Coca – Cola talenti“ žele da iskoriste potencijale najboljih studenata u Srbiji i da ih podstaknu da posle programa ostanu u zemlji i rade na unapređenju svoje lokalne zajednice. Kao društveno odgovorna kompanija se trude da podstaknu razvoj lokalne zajednice i ulažu u ambiciozne mlade ljude koji su naša budućnost.

Izborom mladih i perspektivnih ljudi Coca – Cola Hellenic je proglašena za Najpoželjnijeg poslodavca u 2011. godini.

                     Coca Cola talenti sesta generacija

Izabranim studentima na ovogodišnjem konkursu čestitam! Nadam će da će sledeće godine još više studenata prepoznati jedinstvenu šansu koja im se nudi i prijaviti se na ovaj, zaista kvalitetan program.

Leave a Reply

Obavesti me o novim komentarima na e-mail. (Moguće čak i ako niste komentarisali Obavesti me)